TREENINGUD

M&M STRENGTH

Kas noored ja jõutreening käivad kokku? Loomulikult! Läbi aegade on levinud palju müüte , mis puudutavad laste/noorte jõutreeningut. Näiteks väide, et jõutreening paneb lapse kasvu kinni, pole teaduslikku kinnitust leidnud. 

Noor teeb endale raskuste tõstmisega liiga? See on tõepoolest võimalik, kui sooritada harjutusi ebakorrektse tehnikaga ning raskust üledoseerides, kuid meie kogenud treenerite juhendamisel on risk ülimalt madal.

Tegelikkuses on jõutreening üks ohutumaid treenimisviise. Erinevad spordialad, mis nõuavad kiiret liikumist maastikul või kuhu on kaasatud oma võistkonnakaaslased või vastased, on palju suurema vigastusohuga.

Prepuberteediealistel lastel/noortel pole suur lihasmassi kasv võimalik – keha pole hakanud tootma testosterooni, mis on üheks peamiseks aluseks lihasmassi kasvatamisel, mis aga ei tähenda, et noore jõutreeningul kasutegurid puuduksid. Lihashüpertroofia on aga vaid üks paljudest kasulikest jõutreeningu väljunditest. Jõutreening arendab koordinatsiooni, osavust ja painduvust, mis tuleb igapäevaselt kasuks ka treeninguväliselt. Lisaks arendab raskustega treenimine skeletti, jõutreeningu tulemusel suureneb luutihedus, lihtsamalt öeldes – luid on raskem ära murda. Jõutreening aitab tugevdada sidemeid ja kõõluseid, mis vähendab teistel spordialadel tekkivate vigastuste saamise võimalust. Lisaks kaasnevad jõutreeninguga enesekindluse kasv ning noor tunneb end oma kehas hästi.

Noorte treeningute põhiliseks suunaks on küll jõutõstmine, kuid treeningul käsitleme erinevaid raskejõustikualasid, et luua juba noorena mitmekülgselt arendatud füüsis. Nende alade hulka kuuluvad lisaks jõutõstmisele ka klassikaline tõstmine, rammusport ja sangpommisport ning treeningutel pööratakse tähelepanu kõigi kehaliste võimete ja jõuliikide arendamisele. Erinevate baasteadmiste omandamisel saab noor teha soovi korral valiku, millise spordialaga on soov edasi liikuda ning ehk ka tulevikus võistlemas käia.

Tartus – M&M STRENGTH TREENINGSAALIS, Ilmatsalu 3f

TREENINGUTE AJAD (alates september 2024)

Esmaspäev 15.00-16.30

Teisipäev 15.00-16.30

Neljapäev 15.00-16.30

 Treeningu hind 45 eurot kuus. Registreeri siin!

 Elvas – ELVA SPORDIHOONES, Tartu mnt 3/1 

TREENINGUTE AJAD (alates september 2024)

Esmaspäev 17.00-18.00

Teisipäev 17.00-18.00

Neljapäev 17.00-18.00

 Treeningu hind 45 eurot kuus. Registreeri siin!